mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Algemeen

Naast het aanbieden van onze software-oplossingen en applicaties, kan MDO Software u uiteraard ook alle nodige ondersteuning en voorzieningen aanbieden die noodzakelijk zijn om optimaal van onze software gebruik te kunnen maken.

Om vlot gebruik te kunnen maken van de software dient uw magazijn soms aan een aantal minimumvereisten te voldoen. Deze voorwaarden kunnen bijvoorbeeld zijn dat er een plan met de juiste opslagsystemen moet beschikbaar zijn, er bepaalde labeling aanwezig is, u in het bezit bent van een (digitale) artikellijst, ...

Vaak zijn deze zaken reeds voorzien in uw magazijn of kunt u deze zelf in orde brengen. In het andere geval helpt MDO u met plezier een handje!

Daarvoor kunnen wij beroep doen op onze zusteronderneming MDO Move, die beschikt over alle kennis en expertise om uw magazijn in de juiste condities te brengen.

Consultancy magazijninrichting 3

Analyse magazijn

Analyse magazijn

Onze consultants kunnen een analyse uitvoeren van uw magazijn en de eventuele pijnpunten in kaart brengen. Dit kan zowel gaan over uw opslagsystemen en de indeling van het magazijn als over het voorraadbeheer.

Samen met u gaan zij op zoek naar de beste oplossing voor uw magazijn.

Geen gedetailleerd plan van uw magazijn?

Wij meten met één van onze GeoMax lasers de staat van de vloer en de gebouwen nauwkeurig op. Aan de hand hiervan kunnen we de indeling van uw magazijn optimaliseren én wint u veel tijd bij een toekomstig montageproject.

Daarnaast kunnen wij uw opslagsystemen en alle onderdelen hiervan digitaal in kaart brengen. Zo kunt u snel ingrijpen wanneer u een herstelling dient uit te voeren.

Optimalisatie voorraadbeheer

  • Inventarisatie van magazijnvoorraad

Geen tijd om uw personeel vrij te maken voor de inventaris van uw goederen? MDO Move levert ervaren verhuizers om te helpen bij het tellen. Indien nodig kunnen onze consultants de regie van het volledige inventarisproject van u overnemen.

  • Data-input en verwerking

Nog geen digitaal magazijn? Onze professionele medewerkers helpen u bij het digitaliseren van uw magazijn. Wij brengen al uw magazijnartikelen in kaart en stellen een artikel- en/of locatielijst op.

Hiermee houden wij rekening met alle specificaties van een artikel en de noodzakelijke parameters, die uw beheersysteem vereist. Daarnaast kunnen wij u assisteren bij de identificatie van onbekende producten.

  • Data implementatie in ERP / WMS

Nadat wij de data verzameld hebben, helpen wij u bij de input van deze data in uw XLSX, WMS of ERP software. Afhankelijk van de software van uw beheersysteem kunnen wij de data ter beschikking stellen aan uw interne IT-dienst of deze zelf implementeren.

MDO Move Info 4

Labeling & Signalisatie

Binnen de logistieke branche is er een groeiende behoefte aan een verhoging van de output en een vermindering van foutenmarge bij orderpicking. Het aanbrengen van labels zoals (bulk)locatieborden, magazijnlabels met kleurcodering, vloerframes of inventarisatie-labels helpt om uw magazijn efficiënt te runnen. Bovendien worden labels met barcode of QR-code steeds vaker gebruikt voor datacommunicatie in magazijnen en logistieke centra.

Precies daarom is onze zusterfirma MDO Technics een partnership aangegaan met ONE2ID, ontwerper en producent van labels voor de industrie en logistiek. Of u nu zoekt naar voorbedrukte kunststof labels, magnetische etiketten, permanente of verwijderbare labels. Bij ONE2ID vindt u gegarandeerd de oplossing voor uw werksituatie en MDO zorgt voor een vakkundige installatie.

Als de voorraadlocaties in uw magazijn zich direct naast elkaar bevinden, is ons ID-RAIL systeem een slimme oplossing. Dit systeem bestaat uit dunne buizen die aan staaldraad hangen en met verbindingsstukken aan elkaar worden vastgemaakt. Hiermee kunt u alle locatieborden op dezelfde hoogte hangen en creëert u een overzichtelijke werkomgeving, die efficiëntie bevordert en het maken van fouten helpt voorkomen. Dankzij de buizenconstructie blijven de borden stabiel boven de diverse locaties hangen en zijn ze minder gevoelig voor bv. windvlagen.

Vaak wordt er in combinatie met de installatie van (aanrijd)beveiligingen in uw magazijn extra signalisatie en vloermarkeringen voorzien om aanrijdingen te voorkomen. MDO Move kan u hierbij adviseren en assisteren om ervoor te zorgen dat uw magazijn optimaal is beveiligd.

Meer informatie? Neem gerust een kijkje in onze brochure!