Duvel Moortgat

Duvel Moortgat

Het project Duvel is een goed voorbeeld van een samenwerking tussen de verschillende dochterondernemingen van MDO Group, nl. MDO Move en MDO Technics. Wij verzorgden de verhuis naar hun nieuw centraal magazijn en de installatie van een verticaal liftsysteem.

Het project ging reeds van start in maart, nog voor de corona perikelen begonnen waren. Duvel Moortgat wou hun 5 kleine onderdelenmagazijnen (die verspreid waren over hun site in Puurs) graag centraliseren in 1 groot magazijn. De vrijgekomen ruimte was nodig voor de bouw van een nieuwe productielijn. Naast het verhuizen van de magazijnen was het ook nodig om de artikelen te digitaliseren, aangezien dit nog niet het geval was én omdat men de kleinere stukken zou gaan stockeren in een verticaal liftsysteem.

Imes Dexis, onze partner voor allerlei verhuis- en magazijnprojecten, is één van de grootste leveranciers voor verschillende type onderdelen bij Duvel. Zij hebben het nieuw magazijn van Duvel ingericht, met een ICAM Silo lift als opslagsysteem voor de kleinere onderdelen. Om de verhuis en digitalisatie van de onderdelen, alsook de bouw en inrichting van de lift in goede banen te doen verlopen hebben zij beroep gedaan op onze diensten.

Met onze verhuiskarren heeft MDO Move allereerst een tijdelijk magazijn gecreëerd, alle onderdelen hiernaartoe verhuisd én een digitale lijst opgesteld van alle artikels. Daarna heeft MDO Technics ingestaan voor de montage van het verticaal liftsysteem van ICAM. Aangezien dit de allereerste lift van ICAM in België is, werden ze hierbij ondersteund door een Italiaanse technieker van ICAM zelf.

Tenslotte was het terug aan MDO Move om alle onderdelen te verhuizen van het tijdelijke magazijn naar de lift. Hiervoor moest de onderdelenlijst eerst geüpload worden in de software van de machine en moest er een optimale indeling gezocht worden met het aanwezige indelingsmateriaal.

Daarnaast werd er gevraagd om labels te ontwikkelen én kwalitatieve foto’s te maken van elk artikel. De foto’s werden vervolgens ook geüpload in de software van de lift; dit helpt bij het zoeken naar het juiste item.

Het project is een zeer goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking van MDO Move en MDO Technics. Beide dochterondernemingen van MDO Group vullen elkaar bij zo’n type projecten perfect aan!